top of page
IMG_0585.JPG

Van gepest naar geaccepteerd

Type werk: video productie + video edit

In samenwerking met de maatschappelijke tak van Ado Den Haag hebben wij een korte video ontwikkeld om de normen en waarden van de VO voetbal league te weerspiegelen. Ik vind het belangrijk om jongeren op een creatieve manier iets mee te kunnen geven waarvan ze kunnen leren. De video gaat over een gepeste jongen die belachelijk wordt gemaakt door een pester in de kleedkamer, terwijl zijn

andere teamgenoot niets durft te doen. Dan komt er opeens iemand opduiken met een heel speciaal voetbal shirt aan en geeft het goede voorbeeld.

Poster_Mockups3.png
Poster_Mockups2.png
Poster_Mockups1.png
Poster_Mockups4.png
IMG_0618_edited.jpg
IMG_0395.HEIC
IMG_1551.jpg
IMG_1553.jpg

Wat is de Vo Voetbal league?

De VO Voetbal League is de grootste schoolsportcompetitie in de regio Haaglanden met gemiddeld 250 leerlingen per seizoen. De competitie heeft drie poules waarin spelers en speelsters minstens 9 zaalvoetbalwedstrijden spelen volgens aangepaste regels. Het seizoen loopt van november tot maart, met wedstrijden in de Sportcampus in Den Haag. Naast voetbal zijn normen en waarden belangrijk, waar teams bonuspunten kunnen verdienen voor gedrag, aanwezigheid en sportiviteit. Een wekelijkse "speler van de week" wordt gekozen op Instagram, met de kans om deel te nemen aan het AllStar Team en trainingen met ADO Den Haag jeugdtrainers. Scholen benadrukken ook normen en waarden in de aanloop naar het toernooi.

Waar gaat het verhaal over?

Het verhaal gaat over een jongen die na een verlies de kleedkamer binnenloopt waar zijn teamgenoten bezig zijn met omkleden na de wedstrijd. Drie van zijn teamgenoten zijn pesters en beginnen hem uit te lachen wanneer hij binnenkomt. Een van hen gooit een vies shirt naar hem en de andere pesters doet hetzelfde met hun eigen shirt. De jongen kijkt droevig naar hen en durft niets te zeggen. Het is triest en onrechtvaardig, de jongen wordt gepest en voelt zich niet veilig in zijn eigen team.

bottom of page